Nieuws

Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 juli 2017 hebben Henny Stravers, Wim Boerdijk en Willem Spijker, als drie gepensioneerde, vakschilders van schilders- en afbouwbedrijf Lenferink in Lemelerveld, Huize Brandaris van buiten geschilderd in de kleuren strandgeel en grachtengroen. Door deze bereidwillige inzet als vrijwilligers ziet het geheel er nu weer mooi, statig en duurzaam uit. Zij zijn er zeer tevreden over, wij hopen u ook! 

Lees meer

Straatgroep

27-04-2016

Hiernaast een foto van de vrijwilligersgroep die in het weekend van 22 t/m 25 april jl. het terras van Huize Brandaris heeft aangelegd. De vaardigheden, kwaliteiten en deskundigheden van de verschillende groepsleden waren uiteenlopend. Onder andere stratenmakers, grondwerkers, gatenboorders, aanvegers, egaliseerders, tegelsnijders, landmeters, zandscheppers, bielzensjouwers, containervullers, straatstenenafvoerders, lijnentrekkers, zandvegers, pauzeverzorgers, timmerlieden, pergolabouwers, horeca-medewerkers, coördinatoren, hoveniers en opzichters. Wij zijn "De heren van Salland" zeer erkentelijk voor deze bijdrage aan de stichting en Huize Brandaris.

 

Lees meer

In het weekend van vrijdag 22 tot maandag 25 april 2016 is door een werkgroep met vrijwilligers uit de regio Raalte druk gewerkt aan de aanleg van een nieuw terras aan de zijkant van het huis. Eerst zijn de oude stenen, zand, bielsen, schuttingstenen an andere zaken verwijderd en dan het nieuwe zand, egaliseren, grote tegels leggen, snijden enz.. Tevens is gezorgd voor een nieuwe pergola met houten schutting van douglashout. Het ziet er prima uit. In september komt een vrijwilligersgroep van de Rotary uit Bathmen om de bloembakken en pergola van groen en bloemen voorzien. Een geweldig compliment aan de vrijwilligers en een hartelijk "dank-je-wel" aan de medewerkers van hoveniersbedrijf Duinhof op Terschelling. 

Lees meer

Opknapbeurt

23-02-2016

Als bezoeker van Huize Brandaris op Terschelling heeft u vast wel opgemerkt dat het interieur de laatste jaren behoorlijk is opgeknapt. Het resultaat mag er zeker zijn. Met een heleboel vrijwilligers hebben we geprobeerd om het witte vakantieverblijf gezellig, netjes, praktisch en schoon te krijgen.Het hoeft geen betoog dat we dat graag zo willen houden. Daar doen we ons uiterste best voor. Maar we zijn er nog niet. De  vervanging van de rest van de bedden, het terras opnieuw betegelen en inrichten en de vervanging van enkele houten kozijnen staan op het programma voor de komende tijd. Heeft u betaalbare tips of mogelijke verbeteringen voor Huize Brandaris dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u ons daarvan in kennis stelt. (Reviews). 

Lees meer

Nieuwe bedden

22-02-2016

In 2015 zijn een aantal stapelbedden uit de vorige eeuw vervangen door nieuwe stapelbedden van steigerhout. In april 2016 wordt de rest van de stapelbedden vervangen. Als alles een beetje mee zit worden in 2017 alle eenpersoonsbedden vervangen door bedden in dezelfde stijl en van hetzelfde materiaal. Alle bedden zijn dan 200 cm.(L) x 90 cm.(B). Behalve in kamer 12 ("t Strand"). Vanwege ruimtegebrek kan daar geen groter bed staan dan 190 cm.(L) x 90 cm.(B). Ook worden bij alle nieuwe bedden de oude matrassen vervangen door nieuwe. In 2015 zijn op alle slaapkamers bedplankjes geplaatst en er zijn ook meer plankjes met ophanghaakjes aangebracht voor het ophangen van kleren en andere zaken.

Lees meer

Nieuwe website

27-12-2015

Sinds kort hebben we de oude website vervangen door deze nieuwe, frisse, presentabele en eigentijdse website. De nieuwe site is gebruiksvriendelijker, geeft meer en betere informatie en het reserveren is nu makkelijker en duidelijker. Ook is er een nieuw logo dat is ontworpen door Laura van de Lubbe. De firma “Locosoft”, Automatisering en Internet uit Heeten heeft ons met de nieuwe website geholpen door de sponsoring, de know how, de opzet en het ontwerp. Wij zijn hen hiervoor zeer erkentelijk. In de komende tijd zullen we bij het gebruik van de site nog de nodige dingen tegenkomen die nog niet helemaal naar wens zijn. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u de bevindingen en ervaringen of op de nieuwe site zet (Reviews) of ons mailt.

 

Lees meer

© 2021 Locosoft B.V. Alle rechten voorbehouden | www.locosoft.nl